søndag 22. mai 2011

Takk til Kjoledamen!

Nå står kirsebærtrærene som hvite skyer i hagen. Trærne sto i hagen, langs gjerdet, når vi overtok huset. Først trodde vi det bare var noe stygt kratt, og vi holdt faktisk på å fjerne dem. Men heldigvis kom naboen bort til oss i siste liten og fortalte at det var gamle kirsebærtrær og at de snart ville blomstre. Godt med gamle naboer - som tør å blande seg i det uvitende, nyinnflyttede huseiere kan finne på!

Gamle kirsebærtrær i full blomst!
I flere år har vi bare spist litt av kirsebærene rett fra treet når de har vært modne, også har vi latt fuglene ta resten. Men - takket være vår gode venninne, Kjoledamen, fikk bærene en mye blidere skjebne i fjor høst. Da fylte vi tre store norgesglass med modne, mørkerøde kirsebær, helte over så mye sukker vi kunne få i glasset - og toppet det hele med sprit til det var fullt. Norgesglassene fikk stå på kjøkkenbenken, og når vi husket på det snudde vi litt på dem for å sørge for at alt ble godt blandet. Før jul silte vi av innholdet og tappet det på flasker. Mmmmm! Det ble fantastisk godt. Anbefales for alle som har kirsebærtre. Enkelt - og veldig godt!

Takk til Kjoledamen:-)

6 kommentarer:

 1. Så koselig blogg du har
  - kjoledamen

  SvarSlett
 2. Takk for det Kjoledamen:-) Andre tips om sterke drikkevarer fra hagen mottas med takk!

  SvarSlett
 3. Jeg kjøpte rabarbralikør i Polen. Den var knallgod. Kan sikkert lages med hell her hjemme!

  SvarSlett
 4. Takk for godt tips HH! Rabarbralikør høres veldig godt ut! Lurer på hvordan jeg lager det... Noen som vet? Skal prøve å google det:-)

  SvarSlett
 5. Hei!
  Titter bare inn til deg for å si at jeg har en Utmerkelse/Utfordring til deg på bloggen min! Titt innom og se om du vil ta den!

  Ønsker deg en fortsatt fin dag:o)
  Heleneklem

  SvarSlett
 6. Hei Helene!

  Takk for morsom utfordring:-)

  SvarSlett