lørdag 11. juni 2011

Flom - og pionlykke

I dag har vi vært ute og sett på flommen i nærområdet vårt:

Lågen

Tenker på alle de lenger nord som sliter med enorme vannmengder. Akkurat nå er det godt å være på trygg avstand til Lågen.


Utsikt fra 3. etg mot sør
Husene nedenfor oss. Det hvite stakittgjerdet til venstre står litt utsatt til...


Bilde fra hagen til en av naboene, som plutselig fikk "strandlinje"...
Vanligvis er det ikke vann her i det hele tatt, men Lågen fant ut at den ville ta en ny vei over dette jordet.

Her der noen glimt fra Frøken P sin skolevei. Godt det er langhelg:-)

Gangveien er til høyre i bildet - under alt vannet...

... ikke så lett å komme fram her heller...
 Men pionlykken er ihvertfall stor i Pionhuset:

Klosterpion
Nå får vi bare håpe at regnet snart slutter og at vannet begynner å synke.

Hvordan er det der du bor? Har dere flom?

10 kommentarer:

 1. Helt utrolig at det går an. Nei, her er det ikke flom enda, men Lillestrøm har jo også vært et utsatt område. Etter storflommen i 95 ble det bygget enorme flomvoller langs Nitelva. Det har de igjen for nå. Vi bor jo lenger oppe uansett, så her er det greit!

  SvarSlett
 2. Skummelt med flom. Jeg er fra Nord-Østerdalen, så selv om jeg sitter trygt på Vestlandet, følger jeg med på nyhetene!

  SvarSlett
 3. Hei!
  Ja, den flommen den er ikke noe å spøke med:( Jeg bor lenger nord enn deg, så her har det vært unntakstilstand siden i går formiddag. Håper dere slipper unna det verste, den er visst på vei nedover nå.
  Har lagt ut noen bilder i dag hvis du vil se hvordan det er her hos meg;)

  Så vakre peoner du har, heldig!

  SvarSlett
 4. Ja, det er ingen spøk med flom. Har sett mange bilder på Facebook i dag fra venner og familie lengere nord som har hager og kjellere fulle av vann. Flere campingvogner, spikertelt og campinghytter som er på vei nedover elva også. Spent på hvordan det ser ut her i morgen hvis dette fortsetter. Heldigvis er det meldt bedre vær i morgen. Veldig glad vi bor på trygg avstand til elva nå.

  SvarSlett
 5. Her i Rogaland er det ikke noe flom, følger med på nyhetene....skummle greier hva naturkreftene gjør-Tenker på de berørte.

  Ønsker deg en god pinse, klem fra Lindis

  SvarSlett
 6. Det er ganske skremmende når vannet stiger og flommer over på den måten! Bra at det avtar nå. Her har vi ikke merket noe særlig, i alle fall ikke i nærheten hvor vi bor. Men jeg har opplevd flom for mange år siden, da vi fikk kjelleren full av vann, og sauene i fjøset stod med vann til under magen. Vi måtte evakuere dem til naboen!
  Nydelig peon!
  Ønsker deg en god pinse!

  SvarSlett
 7. Hei!
  Jeg bor i Eiker og foreløpit tror jeg ikke det er så mye flom her, men ser at Drammenselva er mye høyere enn for noen dager siden. Huff, det er skummelt med flom, vannmassene kan gjøre utrolige skader. Håper alt går bra hos dere ved Lågen!

  SvarSlett
 8. Fortsatt et stykke igjen til å slå rekorden fra Stor-Ofsen, men det ser ille ut. Trampolinebildet var jo spesielt. Kommunene rundt om tillater nok ny bebyggelse uten å ta høyde for både flom og ras...

  SvarSlett
 9. Oi. Det var mye vann ja.
  Vi ser heldig vis bare til flommen igjennom tven.
  Elva som renner forbi her må blir fryktelig stor om den skal nå huset vårt heldig vis.

  SvarSlett
 10. Hei hei!

  Nå ser det ut til at vannet synker i de områdene som er hardest rammet heldigvis. Huset med trampoline er faktisk et ganske gammelt hus - og er ikke truet ettersom det ligger et godt stykke oppi bakken fra trampolina, heldigvis. Men jeg er enig i at kommunene bør tenke mer på hvor de tillater bygging generelt. Det er jo ikke særlig morsomt å få hele kjelleren full av vann...

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett